Volim i uređujem Samobor

10. lipnja 2014.
Komentari isključeni
1.959 Pregleda

U podne su u Gradskoj vijećnici, na svečanosti u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora, dodijeljena priznanja u ovogodišnjoj ekološko-edukativnoj akciji “Volim Samobor”, za najljepši okoliš osnovnih škola, okućnica privatnih kuća i uređenost balkona.

Prvo mjesto u kategoriji matičnih škola pripalo je Osnovnoj školi Bogumila Tonija, druga je Osnovna škola Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, a treća Osnovna škola Milana Langa iz Bregane. U kategoriji područnih škola prvo je mjesto osvojila škola u Noršić Selu, drugo škola u Mirnovcu, a treće škola u Celinama. U konkurenciji je bilo 9 škola.

Najljepše su zajedničku okućnicu za ovu godinu, prema procjeni komisije, uredile Nevenka Gmazel i Dubravka Bračanin iz Barbarine ulice u Hrastini, pa su im pripale sadnice u vrijednosti od 1500 kuna. Drugo mjesto i sadnice vrijedne 1000 kuna osvojila je Martina Škiljan iz Ruda, a treće je sa sadnicama u vrijednosti od 800 kuna pripalo Štefici Fabijančić iz Molvica. Na natječaj za okućnice pristiglo je 13 prijava.

Marija Novoselić iz Samobora bila je, pak, jedina koja se prijavila u kategoriji najcvjetnijeg balkona te za prekrasan i cvijećem bogat balkon zasluženo osvojila priznanje i sadnice vrijedne 800 kuna.

Sve okupljene pozdravili su direktorica samoborske turističke zajednice Zdravka Škugor Ferdebar te gradski pročelnici Hrvoje Frankić i Juro Horvat.

Turistička zajednica grada Samobora ovu akciju provodi već šestu godinu uzastopno, a njome je školama omogućila nabavu biljki i sadnica za uređenje okoliša za 5 matičnih škola i 10 područnih škola. Nakon višegodišnjeg ulaganja, zajedničkog rada i truda nastavnika i učenika uloženog u uređenje okoliša samoborskih škola, komisija je imala težak zadatak proglasiti najbolje. U komisiji su bili Renata Kenda iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Samobora, Violeta Gjurkin iz samoborskog Komunalca i Ivana Kokot iz Turističke zajednica grada.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.