Dan koji se pamti

10. lipnja 2014.
Komentari isključeni
1.319 Pregleda

Svečana priredba u povodu ovogodišnjeg Dana škole u Bregani ispunila je sva očekivanja. I više od toga! Gledalište Osnovne škole Milana Langa gotovo je bilo pretijesno da bi prihvatilo sve one koji su željeli prisustvovati spektaklu. Između ostalih pristigli su i dogradonačelnica Samobora Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, pukovnik Nikica Burić, viši savjetnik za prosvjetu, šport i tehničku kulturu Marijan Kižlin, upravna savjetnica za društvene djelatnosti Zagrebačke županije Maja Rađenović Fijan, članica projektnog tima za odnose s javnošću Comenius Regio partnerstva Marica Jelenić, dopredsjednica Gradskog vijeća Samobora i predsjednica Mjesnog odbora Bregana Maja Gračanin i mnogi drugi.

Svečanost je započela hrvatskom himnom te polaganjem vijenca i svijeća poginulim braniteljima, bivšim učenicima naše škole. Nakon prigodnih govora ravnatelja Igora Matijašića i predstavnika Grada, Jure Horvata i Sanje Horvat Iveković, krenulo se s programom.

Zbor, ritmičari, glumci, recitatori, lutkari, članovi KUD-a, bubnjari smjenjivali su se pred gledateljima, a oni im nisu ostajali dužni, već su svaki nastup nagradili gromoglasnim pljeskom. -Bilo je prekrasno – moglo se čuti nakon završetka priredbe od roditelja koji su sa svojom djecom pristigli u velikom broju.

Uoči priredbe u učionicama su se održale mnogobrojne prezentacije rada koje su također pobudile veliko zanimanje đaka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.