Najnovije

Najbolji uvijek idu visoko

9. lipnja 2014.
Komentari isključeni
1.032 Pregleda

Jedni od najboljih hrvatskih tamburaša poduprijeti članovima najstarijeg samoborskog planinarskog društva susreli su se u subotu na najvišem vrhu Samoborskog gorja i u najljepšem planinarskom domu. To su, dakako, Tamburaško društvo Ferde Livadića, Hrvatsko planinarsko društvo Japetić i Žitnica na Japetiću. Tamo je, naime, bilo organizirano druženje uz svirku i pjesmu.

Nadaleko poznata odlična svirka ovog orkestra, uz glasove članica Vokalnog ansambla Samoborke i s uvijek raspoloženim solistima Đurđicom Pleše Vujicom – Đukom i Franjom Sinom Gluščićem, pod dirigentskom palicom Anamarije Šimičić, oduševila su sve okupljene na Japetiću. Posebnom ugođaju priodonijelo je i prekrasno, napokon toplo i sunčano vrijeme koje je omogućilo vidike na cijelu okolicu što je osobito oduševilo mlade svirače kojima je ovo bio prvi dolazak na Japetić.

Na ovo malo drugačije druženje na Japetiću odazvali su se i članovi HPD-a Jastrebarsko iz Jastrebarskog koji su i vlasnik planinarskog doma. Uz pozdravne govore triju predsjednika društava, Željka Otmačića iz “ferdića”, Igora Plantaša iz Jaske i Antuna Pavlina iz Japetića, iskazana je želja da ovo druženje postane tradicija.

Mirjana Klarić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.