Najnovije

Mali čuvari kajkavskog stiha

31. svibnja 2014.
Komentari isključeni
59.378 Pregleda

Promocijom 3. zbornika dječjeg pjesničkog stvaralaštva jučer su u samoborskoj gradskoj knjižnici otvoreni 16. po redu Pjesnički susret djece samoborskog kraja. Zbornik izlazi periodično, a sadrži i od zaborava čuva radove na samoborskom kajkavskom, objavljene na ovim okupljanjima između 2009. i 2013. godine. Nakladnik mu je Gradska knjižnica, koja je i organizator susreta. Ovaj posljednji uredila je Željka Vrbančić, a likovno ilustrirali učenici škole Bogumila Tonija pod vodstvom profesorice Ruže Barbarić Librić.

Ovogodišnji pjesnički susret okupio je učenike i mentore iz škola Bogumila Tonija, Milana Langa i Sveta Nedelja, a izostale su škole Mihaela Šiloboda, Samobor i Rude. Dvadesetak sudionika ovog susreta prigodno je nagrađeno.

Interpretator kajkavskih stihova mladih samoborskih stvaralaca bio je glumac Vid Balog. U glazbenom intermezzu nastupili su učenici i profesori Malog muzičkog ateljea.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.