“Gromeo i Tulia”

31. svibnja 2014.
Komentari isključeni
61.846 Pregleda

“Gromeo i Tulia” zakoračili su jučer u život članova samoborske udruge umirovljenika koji su se okupili u dvorani svoga doma ne bi li odgledali predstavu tog naziva koju je za njih priredila njihova dramska skupina. Kazalištarci ove velike umirovljeničke udruge djeluju tek odnedavno, a vodi ih umirovljena profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marijana Jaić, autorica mnogih kazališnih ostvarenja, dosad uglavnom s djecom. No, njezin nemiran duh sada je odlučio dramsko stvaralaštvo unijeti i među umirovljenike.

Predstava “Gromeo i Tulia” namijenjena je umirovljenicima svih dobnih skupina koji nisu zaboravili da su i oni nekad bili djeca. Skupina koja ju je uprizorila djeluje pod imenom “U trećoj dobi treća sreća”. Svojim će daljnjim radom umirovljenički život članovima udruge pokušati učiniti bogatijim, veselijim i sretnijim.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.