Najnovije

Mladi samoborski inovatori na 1. Međužupanijskoj smotri

30. svibnja 2014.
Komentari isključeni
5.104 Pregleda

Solarna utičnica, gutač plamena, daljinski upravljana robotska ruka, bežični punjač malih aparata, magnetski levitator, eko kuća s obnovljivim izvorima energije, solarna vozila, samo su neke od ideja i inovacija učenika i studenata iz Ivanić-Grada, Samobora, Kutine, Koprivnice, Bjelovara, Rijeke, Velike Gorice, Zagreba, Osijeka i drugih gradova koji se od jučer predstavljaju na 1. međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić-Gradu. Samobor zastupaju učenici Srednje strukovne škole i Osnovne škole Milana Langa.

Izložba je po prvi put u Ivanić-Gradu okupila 100-tinjak inovatora svih uzrasta, a pored mladih inovatora predstavljaju se i već priznati inovatori i uspješne hrvatske inovativne tvrtke poput Tehnixa i Šestan-Buscha. Cilj izložbe je popularizirati inovativno stvaralaštvo i tehničku kulturu u lokalnoj zajednici i omogućiti neposredno upoznavanje i umrežavanje mladih inovatora, nadarenih učenika i studenata s već afirmiranim inovatorima i inovativnim tvrtkama.

Prva međužupanijska izložba inovacija Ivanić-Grad održava se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić-Grad, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Udruge inovatora Hrvatske te uz podršku sponzora, kompanije INA d.d. i tvrtke Elektrocentar Petek.

Izložbu je jučer otvorio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.