Mladi samoborski inovatori na 1. Međužupanijskoj smotri

30. svibnja 2014.
Komentari isključeni
7.271 Pregleda

Solarna utičnica, gutač plamena, daljinski upravljana robotska ruka, bežični punjač malih aparata, magnetski levitator, eko kuća s obnovljivim izvorima energije, solarna vozila, samo su neke od ideja i inovacija učenika i studenata iz Ivanić-Grada, Samobora, Kutine, Koprivnice, Bjelovara, Rijeke, Velike Gorice, Zagreba, Osijeka i drugih gradova koji se od jučer predstavljaju na 1. međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić-Gradu. Samobor zastupaju učenici Srednje strukovne škole i Osnovne škole Milana Langa.

Izložba je po prvi put u Ivanić-Gradu okupila 100-tinjak inovatora svih uzrasta, a pored mladih inovatora predstavljaju se i već priznati inovatori i uspješne hrvatske inovativne tvrtke poput Tehnixa i Šestan-Buscha. Cilj izložbe je popularizirati inovativno stvaralaštvo i tehničku kulturu u lokalnoj zajednici i omogućiti neposredno upoznavanje i umrežavanje mladih inovatora, nadarenih učenika i studenata s već afirmiranim inovatorima i inovativnim tvrtkama.

Prva međužupanijska izložba inovacija Ivanić-Grad održava se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić-Grad, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Udruge inovatora Hrvatske te uz podršku sponzora, kompanije INA d.d. i tvrtke Elektrocentar Petek.

Izložbu je jučer otvorio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.