Denis Razz – treći put

30. svibnja 2014.
Komentari isključeni
7.216 Pregleda

Klupska koncertna večer na 10. jazz festivalu u Samoboru nastavljena je sinoć svirkom Denis Razz Adjustable Group, odnosno skupinom koju predvodi riječki saksofonist Denis Razumović. Zvukovno sebe voli definirati kao spoj Jackiea Mc Leana i Loua Donaldsona, a Art Pepper je, kaže, izvršio najjači utjecaj na njegovo ritmičko fraziranje. Bio je to treći Razumovićev nastup na samoborskom jazz festivalu. Uz ostalo, programski je odabrao i nekoliko skladbi sa svog drugog albuma “For Believers Only”, za koji je glazba snimana u razdoblju od 2008. do 2013. godine.

Posljednji ovogodišnji klupski nastup na samoborskom jazz festivalu uslijedit će večeras uz Igora Geržinu, također saksofonista i skladatelja, te Sax Lounge Ensemble. Početak programa u Havani je u 21.30.

Sutra se jazzeri sele pod šator na Trgu kralja Tomislava, na glazbeno putovanje s Jelenom Radan, koje će započeti u 21 sat. Bit će to koncertno predstavljanje njezina albuma “Voyage” s 14 pjesama koje se izmjenjuju u svojim ugođajima, zvučnim poticajima i jezičnim vibracijama.

I za kraj 10. samoborskog jazz festivala, domaćin i organizator, Gradska glazba Samobor, u nedjelju će sa svojim gostima program na Trgu otvoriti u 18 sati. Nakon njih, završni koncert na ovogodišnjem festivalu priredit će Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Lela Kaplowitz.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Suorganizatori su Turistička zajednica grada, Pučko otvoreno učilište i Havana bar, a pokrovitelji Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture. Medijski je pokrovitelj Radio Samobor.

Snimila: Katerina Vrančić (Foto klub KLIK)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Hello. And Bye.