Savjet mladih predstavlja se srednjoškolcima

26. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.263 Pregleda

Savjet mladih Grada Samobora započeo je sa svojim predstavljanjem učenicima srednjih škola na području Samobora. Temelj za provođenje daljnjih aktivnost za mlade mora biti njihovo informiranje o ulozi i funkcijama Savjeta mladih, upoznavanje s njegovim programom te aktivnostima i projektima koje će provoditi.

Ne bi li pridonijeli aktivnom uključivanju mladih u procese donošenja odluka o pitanjima od njihova interesa u Gradu Samoboru, članovi Savjeta mladih započeli su s predstavljanjem učenicima Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Tom su prigodom proveli anketu o informiranosti mladih o značenju i dosadašnjem radu Savjeta mladih, kako bi se na kraju mandata ovog saziva utvrdile razlike u zateknutom i postignutom stanju. Također, članovi su održali prezentaciju s najvažnijim informacijama o radu Savjeta mladih i njegovim budućim projektima, kao i odgovarali na pitanja učenika.

Sutra počinju i besplatni plesni tečajevi za sve mlade s područja Grada Samobora u organizaciji Savjeta mladih i Športskog plesnog kluba Samobor, a u Programu za 2014. godinu predviđen je i niz drugih aktivnosti u cilju pružanja edukativnih i zabavnih sadržaja mladiima, kao i aktivnog uključivanja u odlučivanje o pitanjima od njihova interesa.

Romina Galović

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.