Dva prva i tri treća mjesta za samoborske “šišmiše”

26. svibnja 2014.
Komentari isključeni
2.146 Pregleda

Protekli vikend bio je rezultatski jedan od najuspješnijih vikenda za Brdsko-biciklistički klub Šišmiš ikada. Članovi kluba nastupli su na 3 različite utrke i to u 3 različite discipline – cestovnom usponu, MTB cross-country-u te MTB spustu.

U subotu je na rasporedu bilo nacionalno prvenstvo u cestovnom usponu – Trofej Učka. Na 14 km dugom usponu iz Matulja do prijevoja Poklon na Učkoj nastupio je Filip Turk i osvojio odlično 3. mjesto. Budući da cestovni biciklizam nije Filipova specijalnost, ovaj rezultat time ima još veću važnost.

U subotu i nedjelju održana je međunarodna utrka u MTB spustu u Buzetu – DH Buzet. U jakoj međunarodnoj konkurenciji naš najbolji spustaš Berislav Topol osvojio je solidno 21. mjesto te je ujedno bio i najbolje plasirani hrvatski natjecatelj na toj utrci.

Za kraj, jučer je u Pakracu održana treća utrka MTB kupa Hrvatske – XCO Psunj. Nastupilo je sedam “šišmiša”. U konkurenciji dječaka do 13 godina 3. mjesto osvojio je Fran Bošnjak. Da nije bilo tehničkih problema s biciklom Fran bi bio drugi. U konkurenciji djevojčica do 14 godina, 1. mjesto osvojila je Franova sestra, Larisa Bošnjak, dok je treća bila Tea Jančinec. Uspješan dan u Pakracu upotpunio je i Filip Turk pobjedom u seniorskoj konkurenciji čime je, nakon pobjede u Beogradu prije dva tjedna, potvrdio da je ozljeda i operacija iza njega te da se od Filipa može očekivati još jedna uspješna sezonu.

Posebno veseli napredak najmlađih natjecatelja koji je rezultat odličnog rada s početnicima što garantira svijetlu budućnost kluba i samoborskog biciklizma.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.