10 medalja za 9 “profectusovaca”

26. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.373 Pregleda

Devet judaša Judo kluba Profectus Samobor osvojilo su jučer u Ljubljani 10 medalja na međunarodnom Palijevom memorijalu u organizaciji Judo kluba Šiška. Trener Matija Frlić očito je jako dobro birao natjecatelje za ovaj turnir na kojemu je sudjelovalo 170 judaša iz 28 klubova iz Slovenije, Italije i Hrvatske u uzrastima starijih dječaka i djevojčica, te mlađih kadeta i mlađih kadetkinja.

U uzrastu djevojčica zlatne medalje su osvojile Marija Lindić i Lucija Nakata, a srebrne Laura Sunara i Mia Prelec. U uzrastu mlađih kadeta i kadetkinja brončane medalje zaslužili su Luka Tot, Borna Ivošević, Lorena Štengl i Helena Vuković. Marija Lindić se nakon osvojenog zlata u uzrastu djevojčica domogla i srebra u starijem uzrastu. Posebne trenerske pohvale zaslužio je Marcel Škalec koji je u tri borbe sve protivnike pobijedio ipponom, među njima i prvaka Slovenije i zasluženo se okitio zlatom. U ekipnom poretku Samoborci su bili treći.

Za vikend će natjecatelji Judo kluba Profectus Samobor otići u Solin na turnir „Salona open“, nakon kojeg će ostati na kraćim pripremama.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.