Policijski psi – najatraktivniji dio svetonedeljskog Sajma mogućnosti

23. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.974 Pregleda

Sajam mogućnosti u Svetoj Nedelji, održan danas, i ove je godine organizirala Policijska uprava Zagrebačka prerko Policijske postaje Samobor te Vijeće za prevenciju grada Svete Nedelje. Na njemu su sudjelovali učenici 4. i 6. razreda Osnovne škole Sveta Nedjelja s područnim školama. Pozdravili su ih načelnik samoborske policije Renato Kos i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, koji je Sajam i otvorio pozvavši svu djecu da razmotre ponuđene aktivnosti i da svatko u njima pronađe nešto za sebe.

Svoj rad predstavili su Policija, Vatrogasna zajednica te članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i Sportske zajednice grada Svete Nedelje. To su bili nogometni klubovi Novaki, Bestovje, Rakitje, Sloga Brezje i Tigar Rakitje, zatim Ženski i Muški rukometni klub Sloga Sveta Nedelja, Športsko ribolovno društvo Som Kerestinec, Taekwondo klub Motiv+, Judo klub Sakura, Kyokushin karate klub Domenica, Boksački klub Tsunami, Stolnotenisku klub Sveta Nedelja – Novaki, Šahovski klub Sveta Nedelja, Biciklistički klub Sveta Nedelja, Planinarsko društvo Pinklec, Autokarting klub Sveta Nedelja. Ispred zajednice Kulturno umjetničkih-udruga svoj rad predstavili su Zavičajno društvo Zagorec, Društvo prijatelja Sloga, Udruga Kragulj i KUD Antuna Mihanovića.

Posebnu pozornost učenika izazvala je policijska prezentacija s demonstracijom rada psa tragača za eksplozivom i psa napadača.

Organizirana je i utrka za učenike 4. i 6. razreda, u kategorijama djevojčice i dječaci, kojima je na završetku programa, bogate nagrade i medalje uručio načelnik Policijske postaje Samobor, Renato Kos.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.