Plemkin dan ljekovitog bilja u školi u Noršić Selu

23. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.899 Pregleda

Prekrasan dan i prekrasan povod okupio je ovaj tjedan mnogobrojne znatiželjnike u Područnoj školi Noršić Selo. Drugi dan ljekovitog bilja (bazge i jagoda) ove je godine ponovno ponudio jedinstveni spektakl kakav samo mogu prirediti učenici i učitelji koji uživaju u svemu što je povezano sa školom. Mnogobrojne delicije napravljene su u kratkom vremenu, učenici su spremili i prigodan program, a uručene su i nagrade osobama koje su svojim doprinosom pomogli u radu Učeničke zadruge Plemka.

Na priredbu su pristigli mnogobrojni uvaženi gosti, između ostalih pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Samobora Juro Horvat, viši savjetnik za prosvjetu, šport i tehničku kulturu Marijan Kižlin, upravna savjetnica za društvene djelatnosti Zagrebačke županije Maja Rađenović-Fijan te mnogi drugi.

Riječ je o višegodišnjem projektu jer svake se godine pripremaju recepti za izabranu biljku koja raste u okolici Noršić Sela. Projekt su osmislile voditeljice sekcija Učeničke zadruge Plemka Kornelija Turić Dorotić, Valentina Martinček i Marija Aščić, a uz njih , nositelji projekta su i svi učenici škole u Noršić Selu, uključujući domara Dražena Bašića i kuharicu Anu Valičević.
Krenulo se od skupljanja recepata za različite proizvode od bazge i jagoda, slijedio je odabir i prijepis istih, a zatim naručivanje potrebnih namirnica.

U srijedu, 21. svibnja, okupljanje je počelo već u 7 sati i 30 minuta, a potom je počelo pripremanje slasnih sastojaka od bazge i jagode. Bogata ponuda koja je našla svoje mjesto u holu škole mamila je poglede svih nazočnih, a ukusni zalogaji jednostavno su se topili u ustima. Pohvale, riječi zadovoljstva i spremnosti na ponovni dolazak mogle su se čuti sa svih strana. Prava potvrda da su zadrugari još jedanput ostvarili svoj cilj!

Igor Matijašić
Snimio: Josip Grđan

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.