Pješice ili u bus – pa na CU’FUS

23. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.889 Pregleda

Okupljanjem uličnih zabavljača iz triju organizatorskih udruga, Antuntuna, Tontorina i Razbibrige, jučer poslijepodne i službeno je otvoren 4. cirkuski ulični festival u Samoboru. Artisti i žongleri prošetali su prostorima održavanja festivala, parkom kod Muzeja, glavnim gradskim trgom i uz samoborsko kino te svim prolaznicima podijelili još vrući festivalski program ne bi li ih animirali da dođu i posjete nešto iz njegove bogate, a za posjetitelje besplatne ponude. Pozvani su, dakako, i Zagrepčani.

CU’FUS, naime, traje do nedjelje, programski je podijeljen u više cjelina, ulične predstave, Cu’fusek – odnosno dječji program, muvajući show, Cu’fuzik – odnosno glazbeni program, chillozofiranje, cu’fusarije – odnosno CU’FUS-ove radionice te najvažniji – Gala variete show u subotu navečer.

Danas od 17 sati u muzejskom parku nastupa mađioničar Rico, od 19 sati Udruga Razbibriga stiže s „Uninom bunom“, a od 21 sat može se pogledati Circus Lumineszenz. Na Trgu kralja Tomislava program kreće od 18 sati priredbom na štulama uz više klaunovskih i mađioničarskih točaka. U 20 sati Ian Deadly izvodi street show.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.