Ivana Lovrić napušta ŽRK Samobor

23. svibnja 2014.
Komentari isključeni
55.349 Pregleda

Ivana Lovrić napušta Ženski rukometni klub Samobor. Kapetanica ekipe i hrvatska reprezentativka potvrdila nam je danas u kratkom telefonskom razgovoru da se odlučila na taj korak zbog neslaganja s načinom na koji sadašnja uprava vodi klub.

-Ne mislim – kaže Ivana – da im namjere nisu dobre, a nije u pitanju ni novac, već prije nesnalaženje novog vodstva u novonastalim okolnostima. Ivana Lovrić smatra da sve to ide na štetu igračica prema kojima bi klupska uprava trebala promijeniti odnos. Detaljnije to nije u ovom trenutku željela obrazložiti, samo je dodala da iz kluba u koji je došla na mjesec, dva da bi pomogla, nakon 4 godine odlazi s gorčinom. Trenutno je u pregovorima s dva kluba čija imena ne otkriva već samo kaže da, s obzirom na završeni fakultet i traženje posla, namjerava igrati još godinu, najviše dvije.

Uz Ivanu Lovrić, Ženski rukometni klub Samobor ostaje i bez prvog trenera Igora Kosa, koji je također najavio svoj odlazak. Kako nam je rekao, njegov profesionalan rad u raskoraku je sa željama roditelja pojedinih igračica, pa je odlučio otići. Namjera mu je kaže nastaviti s trenerskim radom, ali s nekom muškom momčadi.

Kako nam je naknadno rekao predsjednik kluba Hrvoje Frankić, uprava ŽRK Samobor Ivani Lovrić želi svaku sreću u nastavku sportske karijere, smatra da je samoborskom klubu puno dala, ali i u najtežim trenucima od njega puno i dobila. -U ovakvim trenucima u klubu i bilo kojem sustavu ostaju samo oni koji su mu vjerni bez obzira na sve poteškoće i nedaće – kaže Frankić dodajući da će se s takvima, uz vjeru u uspjeh, nastojati prebroditi teško stanje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

 1. Avatar

  Nema love – bježi i ne osvrći se.

  Pazi samo da ne zgaziš koga!

 2. Avatar

  Klub vode dva svjetski priznata sportska stručnjaka Hrvoje Frankić i Hrvoje Trošelj.
  Treba im podrška da isprave krive Drine iz prošlosti.
  Čekajmo još koju godinu i sve će biti kao prije /par godina/ .
  Moraju još kooptirat u upravu nekog od vođe navijača i svi problemi su riješeni.
  Samo se treba potpisat ugovor sa Žujom i nabavit bus za putovanja .Muzika nije neophodna .

  • Avatar

   Obzirom me se proziva imenom i prezimenom ( što za poštovanog komentatora SINKO ne mogu reći), nemogu a da se ne osvrnem na ovaj komentar.
   Na sarkastičnu izjavu o svjetski poznatom sportskom stručnjaku – da, moje iskustvo u sportu je minimalno, ali ljubav prema klubu je velika ( što nisam baš siguran za dušebrižnike koji pišu ovakve komentare o klubu ). Ja se slažem – najlakše je sa strane gledi i komentirati, a primiti se konkretnog posla malo teže, ali pokušajte barem svojim ponekad dobronamjernim komentarom pokazati da ste voljni makar na ovoj razini pomoći klubu.
   Cure koje su igrale do sada, a koje će ostati i dalje igrati ovdje, tu su za vas i vaše uživanje u sportu, pitanje je da li ste vi u ovakvim okolnostima tu za njih ?

 3. Avatar

  A ona nije u zatvoru? Eo kako se klubu obija o glavu stajanje iza cestovnog ubojice. U svakoj normalnoj državi klub takvu suspendira pa raskida ugovor po pravomoćnoj presudi!

 4. Avatar

  Pun je sport zaljubljenika u sport poput gospodina Trošelja.
  On je jedan dobar sportski djelatnik – VOLONTER koji svoje slobodno vrijeme poklanja društvenom interesu, u ovom slučaju rukometnom klubu.
  Takvima je mjesto u športu i treba im dati punu podršku.
  Svima onima koji su krvarili da bi takav kolektiv postigao sve što je postigao treba nabiti vritnjak u guzicu, a ovakvima treba dati priliku da se promoviraju i uzimaju honorare – zato što nevjerojatno vole svoj klub :).
  Tih i takvih zanesenjaka ima na hiljade. Bože me sačuvaj takvih, kao i klub u koji su se uvukli na mala vrata. pod motom ljubavi prema športu i klubu

 5. Avatar

  Kakve koristi da i naše rukometašice budu i prvak države ako je 90 posto igračica sa strane i zanima ih samo novac , kvalitetna pojačanja su uvijek dobro došla ali okosnica ekipe mora biti iz samoborskog kraja Sastaviti ekipu u skladu s financijskim mogućnostima evo doklem se došlo kada su ambicije bile veće od mogucnosti

 6. Avatar

  Trošelj ne pricaj gluposti neka ti cerka ode igrat u drugi klub sigurno ćeš ostati u ŽRK
  Price za malu djecu još tii samo fali politika onda si u orginalu ko Franjkic

 7. Avatar

  Mole se g.Lakić ,g.Krelac, g.Sinko da se hitno jave u Lug izgleda da je terapija popustila.

 8. Avatar

  Javljam se .
  Na žalost tam je sve puno od ovih kvazi rukometnih stručnjaka. Kad tebe puste van , ja ulazim
  Dakle, jós par godina ništa .
  Samo uživaj u honoraru kluba koji voliš iznad svega ali sada na aparatima za preživljavanje.

 9. Avatar

  Formula za budućnost? Krenite ispočetka i sanirajte goleme dugove koje ste stvorili. Očito su oni marketinški trikovi bili samo trikovi,a prava istina drugačija. Domaće djevojke koje ste stvarali i davali im nadu da će jednog dana igrati u prvoj ekipi, to nikada nisu doživjele jer je bilo puno jednostavnije dovoditi legiju stranaca. I šta se događa? Nestalo novaca a time i legija stranaca čije srce ipak ne kuca toliko jako.

 10. Avatar

  Nije mi jasno zašto se Lovrićka pljuje pa ona je ostavila duboki trag u klubu, još gore je to što je se napada za sobraćajku tko bi to želio da mu se dogodi, pa nije se ona sama oslobodila za to trebate napadati suce ako su pogriješili a ne nju.
  Trenutni kapacitet domaćih cura koje su ponikle u Samoboru je sredina tablice druge lige,
  zar mislite da ako neka domaća cura iskoči da će u Samoboru igrati za sladoled grdno se varate otići će tamo gdje dobije bolje uvjete, ne radi se više ništa iz ljubavi ljudi mi smo ušli u kapitalizam očito to nekima nije jasno.
  I još nešto ako klub želi krenuti ispočetka onda mora u III ligu je li to formula za budućnost?

 11. Avatar

  Znači Sinko kontroliral si dal ima mjesta .HE HE

 12. Avatar

  I ja sa bio Denise u Lugu. Vele da su puni s vama amaterima i stručnjacima ŽRK koji brod vode u sigurnu luku.
  Zadovoljni su vašim ponašanjem i misle da ste vani za 2-3 godine sigurno.
  Do tad možete svoje honorara prepustiti za sanaciju dugova 🙂

 13. Avatar

  Dobar nik TUPI paše ti izvrsno.Vidim i ti si tražio mjesto gore.Mislim da je za tebe Sveti Ivan ipak prikladnije mjesto. Ja kao prvo nemam baš nikakve veze sa ŽRK, a gosp.Trošelja znam površno. Najbolji ste svi vi koji znate sve ali se nebi hteli mešati nego kakati po drugima. Dođite u klub ŽRK pa recite ja sam tak ija ču to bolje raditi nego vi amateri.Siguran sam da če vas rado primiti da nastavite . Slučajno sam u jednom klubu funkcioner pa iz vlastitog iskustva znam da kad treba pomoći klubu onda nitko nema vremena. Ja bi se rado maknuo ali nitko neče jel to je puno rada i odricanja bez ikave nadoknade. To znate svi vi ali se pravite pametni. Siguran sam isto tako da bi se g.Trošelj i g.Frankić rado maknuli kad bi netko od vas PAMETNJAKOVIČA htjeli nastaviti raditi ali naravno za dobrobit kluba. Klub je pogrješio tj. uprava kada se dovodilo cure sa strane bez znanja tko če to isfinancirati a za to morate ipak pitati znate koga.G . Tupi G: Laki G. Sinko dođite i primite se posla pomozite ŽRK kad tako sve znate. Hvala.

 14. Avatar

  Denis, ja ću pojest tvoje cipele u komadu ako Trošelj volontira. Takvi ko on ne volontiraju.
  Pitaj kolki mu je honorar.
  A ko je napravio dugove ?
  Kaj nije Frankić bil 1.čovjek kluba ?
  Kaj nije i Trošelj bil tu neki u upravi ili sl. ?
  Ti govoriš o upravi koja je dovodila igračice sa strane. A Frankić je bio na čelu. I glup bi shvatio da je on najódgovorniji za krah takve politike.
  I ti sad nama prodaješ pamet a oni u rukama okreću milju kuna.Kakav volonterizam ?
  Čak su i navijači plačani i čašćavani .
  Maknul bi se Frankić, ali ne i Trošelj koji dobro zaraduje za posao koji ni ne zna raditi. Frankića drži motiv da će riješit dugóve. Nadamo se da će uspjeti .Jako teško.

 15. Avatar

  E Sinko stvarno si Taliban. U klubu je kolko ja znam u to vrijeme bila alfa i omega Sandra. Ja sam ti rekao ako ti znaš bolje od Trošelja i Frankiča dojdi pokaži pa nisu oni carevi pa se nemreju maknuti. Stvarno mlatiš bezveze.Vidim da puno toga znaš ali to moraš i argumentirat. Opet ponavljam da je najlakše iz hladovine svog kompjutera mlatiti i blatiti. Dojdi reci ja sam taj Sinko i ja to znam bolje pai ti možeš biti tajnik i zarađivati grdnu paru po tvojem.