Potrebe za novom pomoći i volonterima

22. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.519 Pregleda

Iz samoborskog Crvenog križa javljaju kako Volonterski Centar Slavonski Brod hitno treba vodu, konzerviranu hranu, gumene rukavice, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje, prašak za rublje, zaštitne maske za lice i  gumene čizme svih brojeva, pa se mole građani da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu i na taj način.

Gradski Crveni križ traži volontere koji su spremni pomoći u razvrstavanju stvari, odjeće i hrane da se jave na broj telefona 33 61 681.

Također moli građane da namještaj, madrace, dječje igračke i ostale veće stvari čuvaju u svojem prostoru dok se ne ostvare uvjeti da se ugroženo stanovništvo vrati u svoje domove ili u privremeni smještaj, kada će im upravo te stvari biti najpotrebnije. O tome će građani biti pravovremeno obaviješteni, a u skladu s potrebama, osigurat će se i odgovarajući prostor gdje će se potrebne stvari prikupljati.

Gradski Crveni križ još danas i sutra dežura između 8 i 20 sati u Krležinoj 5, a njihov kontakt telefon je 33 61 681.

Dio dosad prikupljene pomoći organizacije, društva i udruge građana te pojedinci već su uputili poplavljenim područjima, a akcija prikupljanja nastavlja se i dalje. Nove potrebe pojavit će se s povratkom stradalnika svojim domovima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.