Krenuo prvi dio Caritasove pomoći za Gunju

22. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.616 Pregleda

Posebnim kamionom u pratnji četvero župljana župe sv. Anastazije danas oko 9 sati i 30 minuta otpremljena je put Slavonije pomoć iz samoborskog Caritasa. Sve što je prikupljeno bit će predano župniku Gunje, velečasnom Josipu Semialjcu, a on će to rasporediti onima kojima je pomoć potrebna.

Time je završen je prvi dio akcije kojom župa Svete Anastazije u Samoboru sudjeluje u prikupljanju pomoći za stradale u poplavljenim područjima Slavonije. U protekla dva dana u župnim su se prostorijama od 17 do 22 sata prikupljali uglavnom hrana i higijenske potrepštine, a vjernici i drugi građani donosili su i igračke, odjeću, deke i razne druge stvari. Akcijom je koordinirao župni vikar Mario Pavić zajedno sa župnim Caritasom, a svesrdnu pomoć u razvrstavanju i pakiranju prikupljenih stvari pružilo je i 40-ak mladih iz župne zajednice mladih.

Drugi dio akcije pomoći Gunji odvijat će se sljedeće dvije nedjelje, 25. svibnja i 1. lipnja, kad će se na svim svetim misama prikupljati novčani prilozi za stradale u poplavama. Prikupljanje pomoći će se nastaviti još tjednima, posebno kad se stradalnici počnu vraćati svojim domovima.

Verica Kraš Villa

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Ujutro u subotu putevi vode u Slavoniju bravo ivana