Grad Samobor s 50 tisuća kuna pomaže poplavljenima

22. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.710 Pregleda

Za pomoć stanovnicima poplavljenog područja Slavonije samoborski gradonačelnik Krešo Beljak izdvojit će iz proračunske pričuve 50 tisuća kuna. Tako je odlučeno na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika. Financijska pomoć bit će uplaćena posredstvom Udruge gradova koja je u suradnji s Hrvatskim crvenim križem pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavu isušivača vlage te za nabavu namještaja za opremanje stambenih objekata stradalih u poplavama.

Grad Samobor nastavit će i dalje pružati pomoć sukladno potrebama poplavljenog područja ne bi li se stanovništvu što prije omogućio povratak kućama i nastavak normalnog života. I dalje se za poplavljene u Slavoniji traže ženske, muške i dječje gumene čizme, voda te sredstva za dezinfekciju i dezinsekciju, pa se mole građani da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu i na taj način. U DVD-u Galgovo posebno napominju da su spremi doći po pomoć kod svih onih koji je ne mogu sami dopremiti. Kontaktirajte ih na telefon 33 82 766. Gradski Crveni križ još danas i sutra dežura između 8 i 20 sati u Krležinoj 5, a njihov kontakt telefon je 33 61 681.

Dosad prikupljenu pomoć Gradska organizacija Crvenog križa, Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor, Župa svete Anastazije, druga društva i udruge te pojedinci već su uputili poplavljenim područjima, a akcija prikupljanja pomoći nastavlja se i dalje. Nove potrebe pojavit će se s povratkom stradalnika svojim domovima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.