Veterani TOP-a pobjednici Bokinog Memorijala

19. svibnja 2014.
Komentari isključeni
3.029 Pregleda

Nakon dva dana odličnog nogometa veterani TOP-a iz Kerestinca zasluženo su osvojili naslov pobjednika 15. jubilarnog Memorijala Božidar Štefković Boka. U finalnoj su utakmici Kerestinčani bolje izvodili kaznene udarce od veterana Samobora kojima je na kraju pripalo drugo mjesto. Finalna je utakmica protekla u blagoj dominaciji Samobora, no vratari su bili nesavladivi, pa je pobjednik morao biti odlučen udarcima s bijele točke.

veterani samobor (757 x 568)

Na isti je način riješen i dvoboj za treće mjesto u kojem su se ogledali veterani Save iz Strmca, lanjski pobjednici Bokinog Memorijala, i ekipa ŠD Kladje. Precizniji izvođači penala bili su Strmčani.

veterani sava strmec (757 x 568)

Inače, ovogodišnji je Memorijal svečano otvorila samoborska sportka heronina, prvakinja Europe u karateu Ana Lenard, koju su svi okupljeni nogometaši i gledatelji nagradili velikim i dugotrajnim pljeskom, a predsjednik NK Samobor Krešimir Jelić darovao joj je buket ruža.

ana lenard na otvorenju Bokinog memorijala (757 x 568)

Na turniru je zaigralo čak 16 veteranskih momčadi, uglavnom onih koje se natječu u 1. i 2. Veteranskoj ligi NS Samobor, a posebni su gosti bile ekipe BGS Savus iz Savskog Marofa, te HNK Jadran iz Starog Grada na Hvaru.

Za najboljeg igrača ovogodišnjeg Memorijala izabran je Damir Vratarić iz pobjedničke skipe TOP-a, najbolji je vratar bio čuvar mreže Samobora Željko Sokolović, dok je titulu najboljeg strijelca ponio Krešimir Jelić, ubojita špica veterana ŠD Kladje.

jelic i vinko vranjican (757 x 568)

Za odličnu organizaciju Memorijala, koju su iskreno pohvalili svi sudionici, najzaslužniji su vrijedni volonteri NK Samobor Nikola Kujundžija, Dražen Prahin, Dražen Ivančević i dakako, nekolicina veterana Samobora koji su bili Bokini suigrači u svim selekcijama samoborskog kluba.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.