Edukacija gradskih vijećnika

19. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.490 Pregleda

Članovi Gradskog vijeća Samobora i Savjeta mladih vikend su proveli radno. Udruga gradova održala je edukaciju pod nazivom “Izabran u vijeće – što sada?”

Programom i temama obuke obuhvaćena su gotovo sva pitanja bitna za rad vijećnika, od onih više teorijskih, o Ustavu i propisima, do onih praktičnih koja se odnose na rad vijeća, ulogu vijećnika, suradnju, dijalog i zastupanje interesa i stajališta. Program se odvija u nekoliko interaktivnih modula, a interaktivnost programa ogleda se u aktivnom sudjelovanju svih polaznika u vježbama, u raspravi, zastupanju svojih stajališta te u osmišljavanju i provedbi lobiranja.

Dosadašnja iskustva u provedbi obuke koja je održana u više od 40 lokalnih jedinica pokazala su značaj i višestruke koristi koje ovo dvodnevno druženje i učenje ima po članove vijeća, ali i za ostale sudionike u obuci.

Obuku su provodili certificirani treneri, profesionalci s iskustvom u lokalnoj samoupravi, Sonja Marohnić Horvat, pročelnica odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu Grada Novske i Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća Šibenika.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.