Judaši Samobora u Češkoj

12. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.251 Pregleda

Još jedan u nizu kadetskih turnira iz “world cadet toura” održan je ovoga vikenda u Teplicama u Češkoj. Između 442 natjecatelja iz 30 zemalja za nove se bodove na IJF ranking ljestvici borilo i troje članova Judo kluba Samobor.

Dora Bortas u konkurenciji 23 natjecateljice otvorila je turnir pobjedom na ipon protiv predstavnice Mađarske. U 2. kolu pobjeđuje natjecateljicu iz Rumunjske. Za ulazak u polufinale u posljednjih 20 sekundi gubi od predstavnice Italije. U repasažu nažalost gubi protiv predstavnice Turske i završava natjecanje na 9. mjestu.

Tihea Topolovec između 30 natjecateljica efektnim iponom pobjeđuje predstavnicu Česke u prvoj borbi. Nažalost, u 2. kolu, nakon neuspješnog pokušaja kontranapada, gubi borbu od predstavnice Engleske. Nažalost, njezina protivnica nije uspjela izboriti polufinale i omogućiti Tihei popravne borbe.

Na kraju, iako je ovaj put rezultat izostao, pohvala curama na prikazanim borbama. Ostaje im da danas u kampu u Češkoj pokušaju ispraviti pogreške s turnira i što bolje se pripreme za sljedeći vikend kada putuju u Poljsku.

Josip Garašić u konkurenciji 23 natjecatelja u prvoj borbi protiv predstavnika Njemačke odlično otvara borbu i potpuno dominira nad svojim protivnikom. Baca na yuko, ali nažalost ne uspijeva održati vodstvo do kraja i gubi borbu na ipon. Više nije imao popravnih borbi.

Josip Šančić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.