4 medalje za JK Samobor u Kaštel Sućurcu

12. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.719 Pregleda

Od 8 natjecatelja Judo kluba Samobor u subotu je njih četvero uspjelo osvojit medalje na 14. memorijalnom turniru Mario Zebić u Kaštel Sućurcu. To su Filip Šipek koji se pozlatio na ovom turniru dok su bronce pripale Stjepanu Bolšecu, Marku Ceriću i Martini Greblički.

Filip Šipek očekivano i s lakoćom pobjeđuje u dvije borbe. Prvu dobiva na zahvat, a u drugoj baca protivnika niski morote na ippon. Stjepan Bolšec prvu borbu loše odrađuje jer se nije stigao dobro zagrijati. No, u sljedeće dvije borbe brzo pobjeđuje na zahvate i tako osvaja 3. mjesto. Marko Cerić je imao dvije borbe. U prvoj je bio dominantan. Sve u što je ušao, bacio je na neki bod i na kraju dobiva na zahvat. Drugu borbu odlično odrađuje protiv višeg protivnika. Čak je uspio bacit yoko gurumu na čisti ippon, ali, nažalost, nije ništa dosuđeno. Izgubio je tu borbu, no, do bronce je došao. Martina Greblički je imala dvije borbe protiv dvije iskusnije protivnice pa je dosta brzo izgubila. Kako su u kategoriji bile 3 natjecateljice, osvojila je 3. mjesto.

Od Samoboraca još su nastupili Fran Guliš, Borna Ergović i Marko Svečnjak, koji su došli do borbi za treće mjesto, ali su, nažalost, izgubili. Lei Ružić ovo je bio tek drugi turnir i ako nastavi redovito trenirati rezultati i medalje će sigurno doći.

Na turniru je nastupilo 357 natjecatelja iz 27 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Albanije, Crne Gore i Libije.

Valerije Makarun

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.