Nesvakidašnji Trio Madam

8. svibnja 2014.
Komentari isključeni
1.985 Pregleda

Dugim je pljeskom u utorak navečer bio nagrađen nastup komornog Trija Madam nakon njihova koncerta u do kraja ispunjenoj velikoj dvorani Galerije Prica. Trio Madam djeluje u sastavu Barbara Polšek (violina), Martina Prelec (klarinet) i Lucija Stanec (klavir).

Moderan su komorni sastav sastavljen od netipičnih instrumenata. Za takav spoj pisano je malo djela, koja većinom pripadaju 20. stoljeću, pa njegove članice prilagođavaju i obrađuju skladbe iz različitih epoha. U utorak su se odlučile za izvedbu sedam djela sljedećih autora: Wolfganga Amadeusa Mozarta, Frederica Chopina, Michelea Manganija, Petra Iljiča Čajkovskog, Dariusa Milhauda i Franza Schuberta.

Trio Madam djeluje od prošle godine, a nastao je iz želje triju mladih i talentiranih glazbenica da publici prenesu ljepotu djela pisanih za ovakav nesvakidašnji sastav. Njihova je želja i da domaće skladatelje, kakvih je bilo i u publici, zainteresiraju na stvaranje novih djela.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.