Autorska večer maestra Željka Bradića

8. svibnja 2014.
Komentari isključeni
2.404 Pregleda

U srijedu, 14. svibnja 2014. u velikoj dvorani POU Samobor s početkom u 20 sati, Tamburaško društvo Ferdo Livadić održat će koncert pod nazivom „Željko Bradić – autorska večer“. Koncert je posvećen maestru Željku Bradiću, povodom 55. obljetnice glazbenog i autorskog rada.

Maestro Željko Bradić iznimni je glazbeni pedagog, kompozitor, aranžer i svakako jedan od najznačajnijih Samoboraca novijeg doba, koji je svojim radom i glazbenim stvaralaštvom dao veliki doprinos Samoboru i brojnim generacijama samoborskih tamburaša koji su pod njegovim ravnanjem naučili svirati najpoznatiji hrvatski nacionalni instrument.

Na koncertu nastupaju mlađi i stariji orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić, preko 40 bivših i sadašnjih članica Vokalnog ansambla Samoborke te solisti: Vlatka Burić Dujmović, Ančica Bošnjak Prausperger, Mirjana Orsag, Lana Novosel, Đurđica Pleše Vujica, Marica Posilović, Franjo Sina Gluščić, Hrvoje Foretić (gost iz Dugog Sela), a također i gosti iznenađenja.

U programu će se izvoditi isključivo kompozicije i aranžmani maestra Bradića kao npr., Šoićeva kuća, Kak’ je lepo na tem placu, Pozdrav Samoboru, Veselo je sve selo, i mnoge druge poznate pjesme.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.