Najnovije

Zelena čistka u Bregani, Stojdragi i na Falaščaku

28. travnja 2014.
Komentari isključeni
1.287 Pregleda

Svoje slobodno vrijeme za ljepši i čišći Samobor odvojilo je u subotu 25 volontera koji su očistili tri divlja odlagališta otpada. Jedno od njih nalazi se preko puta nogometnog igrališta NK Bregane neposredno uz prometnicu, drugo na ulazu u Stojdragu, duboko u šumi i daleko od očiju prolaznika te treće na Falaščaku. Zasukali su rukave i pokazali da je već i malo dobre volje dovoljno da se doprinese čišćem okolišu.

Drugu godinu uzastopno Grad Samobor uključuje se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu kampanje World Cleanup 2014. U kampanju se ove godine uključilo 108 zemalja svijeta kako bi se nastavio kontinuitet podizanja svijesti građana o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.