Međunarodna izložba slika u Svetoj Nedelji

25. travnja 2014.
Komentari isključeni
1.758 Pregleda

„Međunarodna izložba slika“ naziv je kulturnog događanja otvorenog sinoć u Gradskoj vijećnici Svete Nedelje. U povodu Dana planeta Zemlje, koji je obilježen nekoliko dana ranije, Udruga likovnih umjetnika Fortuna ART iz Zagreba, u suradnji s Gradom Svetom Nedeljom, Turističkom zajednicom grada i Ogrankom Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, pripremila je izložbu slika, ponajviše pejzaža, tuzemnih i inozemnih umjetnika. Izložena su djela pet autora, s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rusije, Viktorije Feliksovne Rabžajeve, Natalije Cimeše, Bernarda Bartulovića, Vilima Svečnjaka te Sergeja Viktoroviča Forostovskiog.

Za glazbeni ugođaj na otvorenju izložbe pobrinula se glazbena sekcija Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, sopranistica Matea Mužinić, koju je na glasoviru pratila Martina Mičija Palić. Uime Fortune ART uzvanicima i gostima obratila se Karolina Bartulović, dok je svekoliki opis dijela autora predstavio profesor povijesti i povijesti umjetnosti Ivan Miro Jović. Prisutne je pozdravio i izložbu otvorio gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin. -Za kulturne projekte poput ovih, Sveta Nedelja je uvijek otvorenih vrata. Žao nam je što se ovakva izložba održava u skromnim uvjetima Gradske vijećnice i prostorija gradske uprave, no, iskreno se nadamo da ćemo uskoro imati i galeriju gdje će se dostojno izlagati ovakva djela vrhunskih umjetnika – istaknuo je gradonačelnik.

Izložba se može pogledati do 9. svibnja u radno vrijeme svetonedeljske gradske uprave, ponedjeljkom od 8.30 do 16.30, a svim drugim radnim danima od 7.30 do 15.30.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.