Najnovije

Bonsai harmonija

24. travnja 2014.
Komentari isključeni
1.094 Pregleda

Još jedno ekološko predavanje sinoć je upriličeno u maloj dvorani Hrvatskog doma. Pučko otvoreno učilište ovaj je put u taj prostor dovelo Bonsai udrugu Zen iz Samobora, koja je ovim predavanjem najavila novu sezonu bonsai tečaja. Predavanje za ljubitelje i hobiste bonsai umjetnosti održao je Dean Ćebić. Bonsai je zapravo spoj prirode i ljudske mudrosti u njegovanju i održavanju bonsai stabala. Bonsai drva – rekao je Ćebić – vezuju 3 osnovne karakteristike. To su harmonija, karakter i ljepota, a za oblik bonsaija važne su i tehnike od kojih su osnovne ožičavanje, rezbarenje i cijepljenje.

Projekcijom triju dokumentanih filmova, u petak, subotu i nedjelju od 19 sati i 30 minuta, završit će ovogodišnji ekološki program u samoborskom Pučkom otvorenom učilištu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.