Jarušje ima najbolju češnofku

12. travnja 2014.
Komentari isključeni
2.013 Pregleda

Kao i svake godine, i ovogodišnji je Proljetni sajam popraćen dodatnim gastro sadržajima. Tako je Kleščićeva ulica uz Gradnu posjetitelje danas privlačila mirisom samoborske češnofke koju je pripremalo 16 samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti. Na kraju se najboljim pokazao Mjesni odbor Jarušje s 279 bodova, drugi je, s 270 bodova, bio Mjesni odbor Podvrh i Velika Jazbina, a treći Mjesni odbor Klokočevec s 264 boda.

Uime pobjednika iz Jarušja, njihov glavni kuhar, predsjednik Mjesnog odbora Ivica Ivanušević, u slavljeničkoj atmosferi otkriva da se do pobjede dolazi zahvaljujući složnosti ljudi, a tajna češnofke je stari samoborski način pripreme koji se u Jarušju primjenjuje često, a ne samo za ovakve prigode.

Tristotinjak kilograma češnofki moglo se probati na Festivalu samoborske češnofke, a među kušačima su bili i svi uzvanici sa Samoborskog proljetnog sajma. Sve je završilo veselim druženjem svih okupljenih čiji su predvodnici bili zabavljači iz Mjesnog odbora Domaslovec.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.