“Dojdi osmaš”

11. travnja 2014.
Komentari isključeni
1.653 Pregleda

Oko 500 osmaša sa samoborskog i svetonedeljskog područja obišlo je danas štandove samoborskih srednjih škola u potrazi za budućim mjestom svog srednjoškolskog upisa. Projekt pod nazivom “Dojdi osmaš” za njih je organiziralo Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u suradnji s Gradom Samoborom.

Cilj mu je bila prezentacija upisnih programa i mogućnosti odabira budućih zanimanja u čemu su sudjelovale Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola, Srednja strukovna škola Samobor i Glazbena škola Ferde Livadića. Pridružila im se ove godine i Srednja škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba, a svoje su štandove imali i Pučko otvoreno učilište Samobor, samoborska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika.

Prezentacija je održana između 10 i 14 sati u Kleščićevoj ulici u Samobor. Udruženje obrtnika Samobora, kao nositelj ovog projekta, posebno je naglasilo mogućnosti upisa slobodnih i deficitarnih zanimanja za naukovanje.

Grad Samobor, kao partner u ovom projektu, organizirao je prijevoz učenicima osnovnih škola, mjesta za prezentaciju te
razglas za ugodnu zabavu tijekom održavanja manifestacije. U zabavnom programu veliku je pozornost privukao program Cufus festivala, koji će se u Samoboru organizirati sredinom svibnja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.