Marijana Radek nova tajnica Samoborskog športskog saveza

10. travnja 2014.
Komentari isključeni
1.700 Pregleda

Diplomirana ekonomistica, bivša proslavljena igračica ŽRK Samobor Marijana Radek nova je tajnica Samoborskog športskog saveza.

Izabrao ju je Izvršni odbor SŠS-a između pet kandidata koji su se prijavili na javni natječaj, raspisan u dnevniku “24 sata”. Marijana Radek na toj će dužnosti zamijeniti dugogodišnjeg tajnika Juru Horvata, koji je nedavno postao gradski pročelnik za društvene djelatnosti.

Inače, Marijana Radek živi u Domaslovcu, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1997. godine, a godinu dana kasnije položila je stručni ispit za voditelja turističke agencije. Od 1999. do 2002. godine bila je direktorica Tutističke agencije “Samobor Rceptive” d.o.o., a do 2004. godine radila je ikao turistički informator u TZ Grada Samobora. Potom do 2006. godine radio u Poduzetničkom centru Samobor kao stručna suradnica turističke razvojne inicijative, pa odlazi u Agenciju za odgoj i obrazovanje gdje obavlja poslove samostalnog stručnog suradnika za javnu nabavu, a od 2007. godine zapošljava se u “Idea studiu” za dizajn i marketing, na radnom mjestu key account managera i voditelja projekata.

Sport je bio i ostao važan dio njenog života. Rukometom se počela baviti s 13 godina u rodnom Ogulinu, da bi 1991. godine prešla u zagrebački RK Modea Tuing, koji je u to vrrijeme igrao u prvoligaškom društvu. Godinu dana potom Marijana potpisuje za RK Sesvete, također prvoligašku ekipu i biva pozvana u B-reprezentaciju Hrvatske. 1997. godine prihvaća poziv ŽRK Samoborka Silex i s novim suigračicama kreće u prvoligaška nadmetanja, ali i europske, rukometne izazove.

Aktivnu karijeru zaključuje 2000. godine, no i dalje ostaje u rukometu pomažući na mnoge načine, kroz vođenje
marketinga, vođenje komunikacije na društvenim mrežama, vođenje web stranice, u organizaciji turnira za mlađe dobne skupine, te kao službeni predstavnik za 2000. godište gdje vodi komunikaciju između roditelja i kluba, organizira prijevoz na utakmice, obavlja prijavu igračica na utakmicama, liječničke preglede, surađuje sa stručnim trenerom u radu i organizaciji treninga, a najviše od svega se trudi da djeca postanu, ne samo pravi sportaši i ekipa, već i ljudi.

radiosamobor.hr

Web stranica na domeni radiosamobor.hr pokrenuta je 2008. godine. Dvije godine kasnije prvim redizajnom i količinom objavljenih članaka postaje portal. Drugi redizajn i promjenu funkcionalnosti doživljava 2014. godine.

Komentari nisu dopušteni.