Poplava u vrtiću

9. travnja 2014.
Komentari isključeni
1.308 Pregleda

Novi gradski vrtić u sklopu nekadašnje vojarne jutros je bio poplavljen. Kako ste već čuli u našem programu u razgovoru sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Mladenom Žitkovićem i glasnogovornikom Policijske postaje Samobor Borom Njegomirovićem, uslijed noćašnje kiše došlo je do prodora oborinske vode u prostorije vrtića.

Kako nam je potvrdila ravnateljica Dječjeg vrtića Grigora Viteza Nada Kuhar, utvrđeno je da je voda prodrla s krova. Prema jednoj od procjena došlo je do začepljenja na odvodnim cijevima na krovu uslijed vjetra koji je na odvodne cijevi nanio cvatnju s drveća i voda se duž zidova i stropa slijevala na pod. Svi odvodi s ravnog krova ovog montažnog vrtića nalaze se iznad središnjeg hodnika u objektu tako da sobe nisu stradale osim što se u njih djelomično proširila voda s hodnika koji, kao ni sanitarni čvor u objektu, nema posebne odvode na podu. Pravi uzrok poplave utvrdit će stručnjaci.

Samoborski vatrogasci su svojom intervencijom izvukli svu vodu, koje nije bilo puno, ali dovoljno da pričini štetu koja se tek utvrđuje. Cijeli je vrtić već sada isušen, a u tijeku je ispitivanje sustava oborinske odvodnje, ali i kanalizacije. Tijekom dana – rekla je Nada Kuhar – bit će obavljeno i novo atestiranje vrtića, koji će sutra biti spreman i siguran za prihvat djece. Sanacija bi, s obzirom na montažni objekt, moga biti izvedena tijekom jednog ili dva vikenda.

Ravnateljica vrtića posebno zahvaljuje svim roditeljima koji su svoju djecu danas sami zbrinuli, odnosno odveli je kućama, a sva ona djeca koju roditelji nisu mogli odvesti natrag sa sobom, smještena su u vrtićki objekt u Perkovčevoj ulici.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.