Crno-bijeli foto svijet

9. travnja 2014.
Komentari isključeni
1.538 Pregleda

Nazivom “TehnoNatura” obilježena je izložba crno-bijelih fotografija našeg sugrađanina Borisa Hnatjuka otvorena sinoć u maloj dvorani Galerije Prica. Njegove fotografije, na kojima se lako prepoznaju i samoborski motivi, odraz su nesklada čovjekove intervencije u prirodi što igra s tonovima te svjetlom i sjenom na crno-bijeloj fotografiji samo dodatno naglašava.

Kustosica Galerije Nikolina Mahović na otvorenju je istaknula da Hnatjukove fotografije ponegdje otkrivaju i harmoniju stvorenu ljudskom intervencijom u prirodi. Fotografija je medij u kojem nema skrivanja – dodala je još Nikolina Mahović naglasivši da ovdje izostaje potreba za svakodnevnim dociranjem simbola i značenja onoga što se zamjećuje. U konačnici “TehnoNatura” je jednostavan fotografski zapis duševnog stanja u kojemu se želi uspostaviti sklad sa sobom i okruženjem.

Boris Hnatjuk je rodom Vukovarac, a kao fotograf radi na području arhitekture te portretne, industrijske i reklamne fotografije za razne magazine i agencije.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković naglasivši da se fotografije s ekološkom porukom odlično uklapaju u izložbeno razdoblje u kojemuće se obilježavati i Dan planeta Zemlje s različitim aktivnostima i akcijama.

Izložba Hnatjukovih fotografija u maloj dvorani Galerije Prica ostat će otvorena do 11. svibnja.

radiosamobor.hr

Web stranica na domeni radiosamobor.hr pokrenuta je 2008. godine. Dvije godine kasnije prvim redizajnom i količinom objavljenih članaka postaje portal. Drugi redizajn i promjenu funkcionalnosti doživljava 2014. godine.

Komentari nisu dopušteni.