43 novoupisana u registru Zaklade Ane Rukavine

9. travnja 2014.
Komentari isključeni
850 Pregleda

Zaklada Ana Rukavina odlučila je današnju akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica organizirati u Samoboru na poticaj naše sugrađanke Danijele Brnčić koja je i pomogla u njezinoj organizaciji.

Između 10 i 12 sati u prostorije Udruge osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje u sklopu Autobusnog kolodvora u Samoboru, u akciji su prikupljena 43 uzorka krvotvornih matičnih stanica. S obzirom na radni dan i jutarnji termin, odaziv je bio i više nego dobar. Iz Zaklade su iznomno zadovoljni i pozivaju sve koji se nisu odazvali da to učine u KBC-u Rebro, ambulanti za tipizaciju svaki radni dan između 8 i 14 sati ili u Petrovoj, radnim danom između 7.30 i 19 sati te subotom od 7.30 do 15 sati.

Poruka ove akcije upisa u Registar je „lijek je u nama“ jer upisom u Registar građani mogu povećati šanse za život teško oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Dosad je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina iz hrvatskog registra koji je dio svjetskog registra, prijavljeno 36.809 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i 2.513 doza krvi iz pupkovine, a šansa za život dana je za 23-oje oboljelih u Hrvatskoj i 16-ero u inozemstvu.

radiosamobor.hr

Web stranica na domeni radiosamobor.hr pokrenuta je 2008. godine. Dvije godine kasnije prvim redizajnom i količinom objavljenih članaka postaje portal. Drugi redizajn i promjenu funkcionalnosti doživljava 2014. godine.

Komentari nisu dopušteni.