FIFA-in trofej prvi put u Hrvatskoj

22. veljače 2014.
Komentari isključeni
1.394 Pregleda

Izvorni trofej FIFA-ina Svjetskoga nogometnog prvenstva jutros je posebnim zrakoplovom stigao u Hrvatsku u sklopu velike svjetske turneje diljem 90 zemalja kojoj je pokrovitelj tvrtka Coca-Cola. U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb organizirana je dobrodošlica te prvo javno otkrivanje autentičnog FIFA-ina trofeja u prisutstvu visokih državnih, gradskih i sportskih dužnosnika te predstavnika tvrtke Coca-Cola.

Čast da svečano otkrije FIFA-in trofej hrvatskoj javnosti imao
je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i povjerenik za sport Branko Tušek.

Prvi put u povijesti FIFA-in impozantni trofej od 18-karatnog zlata moći će vidjeti i hrvatski građani u sklopu izložbe koja će sljedeća dva dana biti postavljena u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Izložba se za posjetitelje otvara u nedjelju, 23. veljače u 14 sati i traje do ponedjeljka, 24. veljače do 20 sati. Sve ljubitelje nogometa i zainteresirane građane očekuje poseban izložbeni postav, hologramske animacije i prikaz povijesnih trenutaka s prethodnih Svjetskih nogometnih prvenstava uz brojne interaktivne i zabavne sadržaje. Svi posjetitelji kao trajnu uspomenu dobit će fotografiju s trofejom.

Potporu je projektu pružio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazavši kako je ponosan što će Zagreb tijekom trodnevnog posjeta biti domaćinom velike svjetske turneje i zanimljivog sportsko-zabavnog događanja.

Direktor svih reprezentacija Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić istaknuo je da je dolazak FIFA-ina trofeja u Hrvatsku veliki nogometni događaj.

Kao ambasador projekta FIFA World Cup Trophy Tour u Hrvatskoj, naš proslavljeni nogometaš Goran Vlaović je izjavio:
„Drago mi je da mogu biti dio događanja koje koristeći snagu nogometa povezuje, zabavlja i razveseljuje ljude širom svijeta. Kao netko tko je cijeli život vezan uz nogomet i tko je sudjelovao na Svjetskome nogometnom prvenstvu, iz prve ruke mogu reći da ovaj trofej za svakog nogometaša predstavlja najveći san i ima neprocjenjivu vrijednost. S obzirom na to koliki je broj poklonika i igrača nogometa u svijetu, samo su malobrojni bili u prilici izbliza vidjeti ovaj trofej. Sjajno je što su Coca-Cola i FIFA ovom turnejom omogućili značajno većem broju ljudi da tu impozantnu nagradu vidi uživo i osjeti dio fantastične atmosfere koja prati najveće nogometno natjecanje. Zaista sam počašćen što sam dio ovog projekta u Hrvatskoj i siguran sam da će neizmjerno puno značiti svim hrvatskim navijačima i poklonicima nogometa.”

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.