Bezuvjetna ljubav, prepuštanje, bliskost i toplina u novom spotu Meritasica

30. siječnja 2014.
Komentari isključeni
2.661 Pregleda

Grupa Meritas od samih početaka glazbu koristi kao alat za izražavanje želja, nadanja, strahova i stavova. Kroz svoje pjesme vješto se poigravaju najintimnijim osjećajima u nama.

Još jednom im je to uspjelo s aktualnim singlom “S tobom tišina” čiji je autor stihova Aljoša Šerić iz grupe Pavel dok je Anita Valo svojim umijećem napisala glazbu, a pjesmu su producirali Pavle Miholjević, Jura Ferina i Meritas.

Tišina kao inspiracija poslužila je i redateljici Mari Milin koja je kroz glumca Franu Maškovića Mačka prikazala tu bezuvjetnu ljubav, prepuštanje, bliskost i toplinu koja nas preplavi dok gledamo kroz oči bliske nam osobe.

“Dok bi slušala pjesmu, zamislila bi upravo tu tišinu između dvije osobe. Šutim, voljena osoba šuti i nije nam neugodno nego baš kako treba. Pjesma doslovno zvuči tako pa zašto i ne bi izgledala tako? Zatvorila bi oči i uvijek bi bilo: crveno i krupno. Svjesno sam odabrala crvenu filtražu boja, česte naglašene, subjektivne kadrove, krupni kadar glumca, protagonista u čijim očima bi se trebao vidjeti taj jedan čitav svijet koji se zove Ljubav. Već neko vrijeme sam htjela snimiti nešto više i veće s Franom, njegova glumačka kvaliteta mi je odavno jasna. Njegovo razumijevanje uloge na prvo slušanje pjesme samo je potvrdilo odabir – glumac koji će očima reći sve. Video je vizualno jednostavan i ljubav bi trebala biti takva” – komentira Mare.

Da bi se ovaj spot do kraja realizirao pomogla je montažerka Maida Srabović, šminker Saša Joković, frizer Mijo Majhen dok se za
styling glumca pobrinula Brabara Repe i dizajner Ivica Klarić – IK studio.

“S tobom tišina”, kao i prethodni singl “Umjesto isprike” naći će se na novom albumu grupe Meritas pod nazovim “Gle!” koji izlazi početkom ožujka.

Ivana Emele

Studirala talijanski i španjolski jezik uz književnost na Filozofskom fakultetu, te vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu. Radijsku karijeru započela 1994. godine na Radio Samoboru. Danas radi kao voditeljica programa, odnosno „one girl show“ u programu Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.